Tulekahjud, mis tekivad toitlusasutustes on 90% seotud rasva süttimisega väljatõmbesüsteemides!
Küpsetamise ja praadimise käigus eralduv rasvane aur ladestub ventilatsiooni kanali seintele ja väljatõmbe ventilaatorile, mis ühtaegu halvendab rasvaaurude väljatõmbamist ning järjest kiht-kihina kogunev rasv muutub tuleohtlikuks ning väiksemgi tulesäde võib kanalis tekitada tulekahju, mis mööda ventilatsiooniśahte levides võib süüdata terve hoone!
Selle vastu aitab ainult regulaarne väljatõmbesüsteemide puhastamine ja hooldus.
EV kehtiv seadus sätestab, et professionaalselt kasutatavate köökide ventilatsioonikanaleid tuleb puhastada vastavalt kasutamise intensiivsusele, mis on järgmine:
vähemalt korra kvartalis, kui seadmeid kasutatakse ööpäevas 12 – 16 tundi
vähemalt kord poolaastas, kui seadmeid kasutatakse ööpäevas 6 – 12 tundi
vähemalt kord aastas, kui seadmeid kasutatakse ööpäevas 2 – 6 tundi
Kui seda oleks jälgitud, ehk oleks toimumata jäänud see põleng -